A hannoveri CeBIT-en és az austini South by Southwest-en is nagy sikerrel szerepeltek a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével kivitt magyar vállalkozások.

cebit

Kép: Bin im Garten, CC BY-SA 3.0

Mindkét eseményt a világ élvonalát jelentő szakmai kiállításaként emlegetik, így a magyar cégek részvétele mind kapcsolatépítési, mind a szakmai fejlődés szempontjából jó lehetőségeket rejt magában.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház, más néven az MNKH közleménye szerint a South by Southwest eseményen hat magyar startup is részt vett. Lehetőséget kaptak egy bemutatkozó prezentációra is, mely főként a befektetők és tanácsadók meggyőzésére irányult. A magyar résztvevők több pozitív szakmai visszajelzést is kaptak, továbbá konkrét együttműködési ajánlatokkal is megkeresték őket gyártók illetve potenciális szakmai partnerek.

A CeBIT-en egy Magyarország egy külön standon képviselte magát, ahol 11 magyar vállalkozás kapott lehetőséget a bemutatkozásra. A résztvevők személyvédelemmel, vállalkozásfejlesztési és játékszoftverekkel, illetve elektronikus aláírással foglalkozó kis- és középvállalkozások voltak. Ezenfelül a startupok számára fenntartott pavilonban három magyar innovatív cég is képviselte magát. A magyar kiállítókat nagy érdeklődés fogadta, a cégek több megkeresést is kaptak, továbbá helyszíni tárgyalások is történtek.