A Siemens Informatikai Biztonság Műveleti Központjai az ipari létesítményeket védelmezik az informatikai fenyegetésektől.

épület

Ezeknek a telephelyeknek az eszközeire támaszkodva a Siemens ipari biztonsági szakértői figyelemmel kísérik a világ különféle részein található ipari létesítményeket érintő informatikai fenyegetéseket, biztonsági incidensek előfordulása esetén figyelmeztetik a vállalatokat és összehangolják a megelőző jellegű ellenintézkedéseket.

Ezek a proaktív intézkedések a Siemens széleskörű üzembiztonsági szolgáltatásainak részét képezik, amelyek révén a cég a gyártó- és feldolgozó ipar területén tevékenykedő vállalatokat segíti abban, hogy sikerrel vegyék fel a küzdelmet az állandóan változó biztonsági fenyegetésekkel szemben és növeljék a telephely elérhetőségét.

Az ipari infrastruktúrák nagyobb mértékű hálózatosítása az automatizálási környezethez kidolgozott, megfelelő védőintézkedéseket tesz szükségessé. Itt kerülnek a képbe a Siemens üzembiztonsági szolgáltatásai, amelyek biztonsági felmérésektől, valamint a tűzfalakhoz és vírusvédelemhez hasonló óvintézkedések bevezetésétől egészen a gyártelepek folyamatos felügyeletéig terjednek; ez utóbbi a menedzselt biztonsági szolgáltatások segítségével történik, amelyeket most már maguk az Informatikai Biztonság Műveleti Központok nyújtanak.

Amennyiben a Siemens szakértői fokozott veszélyt észlelnek, idejekorán figyelmeztetik az ügyfelet, javaslatokat tesznek a megelőző jellegű ellenintézkedésekre és koordinálják azok megvalósítását. Az ellenintézkedéseket annak megfelelően alakítják ki, mennyire kritikus az adott biztonsági incidens és várhatóan milyen hatást gyakorol majd az ügyfél üzletmenetére.

Az intézkedések kiterjedhetnek a tűzfal szabályok módosítására, vagy olyan frissítésekre, amelyek révén a biztonsági rések kiküszöbölhetőek, továbbá a Siemens igazságügyi elemzéseket is szolgáltat a biztonsági incidensekről. Ezt követően a vállalatok már olyan nemzetközi szabványoknak megfelelően készíthetik el a jelentéseket, mint például az ISO 27002 vagy IEC 62443. Ezen túlmenően a cégek világos képet kapnak gyártelepeik biztonsági állapotáról is.