Idén ünnepli átadásának 40. évfordulóját a Kozmikus Geodéziai Obszervatórium. Ebből az alkalomból ünnepi előadóülésre hívják az érdeklődőket.

Kozmikus Geodéziai Obszervatórium

Kép: Űrvilág

A Földmérési és Távérzékelési Intézet másnéven a FÖMI, Kozmikus Geodéziai Obszervatóriuma (KGO) az előadóülés keretében szeretné visszaidézni az intézmény múltját, bemutatni legfontosabb eredményeit, most folyó kutatásait, és kitekintést kíván nyújtani az általuk fontosnak tartott műholdas geodéziai fejlesztési irányokra.

Az előadások mellett a KGO Történeti Kiállításának tablói mutatják be az Obszervatórium történetét. A tablók az ebédszünetben illetve a megnyitó előtt megtekinthetők.

Időpont: 2016. november 7. (hétfő) 10:00–15:00. Helyszín: Földművelésügyi Minisztérium, Darányi-terem (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.).

Az ünnepi eseményre minden érdeklődőt tisztelettel várnak! A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor a Földművelésügyi Minisztériumba való belépés miatt regisztrációhoz kötött. A szervezők kérik, hogy részvételi szándékukat ezen a linken jelezzék 2016. november 4-ig.

A részletes program itt olvasható.