A Metának elég nehéz gazdasági kihívással kell szembenéznie Zuckerberg szerint, az pedig egyértelműen megállapítható a jelentésekből, hogy elképesztő mennyiségű pénzt éget el. Mindezek ellenére minden jel arra utal, hogy ebbe az irányba kormányozzák tovább a Metát.

Kép: Wikimedia Commons

A közösségi média óriás október 11-én megtartja a Connect nevű rendezvényét, amelyen AR és VR megoldásokat mutatnak be, valamint valószínű, hogy a Project Cambria néven emlegetett headset is be fogják mutatni.

Egy múlt heti podcast során Zuckerberg azt is elárulta, hogy fejlett szenzorokkal követi majd a szemek és arc mozgását az új headset, mindezt pedig képes lesz letükrözni valós időben a digitális avatárra. A Meta Quest 2 utódjaként érkező Project Cambria a metaverzum alapköve lesz. A Horizon Worlds is frissült az elmúlt hónapokban, kaphatnak pénzt a tartalomgyártók, továbbá már fizikai bolt is van a Meta kütyüihez.

A meglévő headsetek árai viszont emelkedtek, leépítésekre lehet számítani és távozott a Horizon Worlds fejlesztéséért felelős vezető, Vivek Sharma.