A mélyépítéssel és ipari építési területek előkészítésével foglalkozó Vértes-Út Kft. irodaházat és raktárcsarnokot épített a tatai ipari parkban 610 millió forintos beruházással - mondta el az MTI-nek a társaság ügyvezetője.

Illusztráció: Anamul Rezwan

Patányiné Nácsa Katalin tájékoztatása szerint a fejlesztést a vállalkozás saját tulajdonú, négy hektáros területén végezték el, meglévő aszfaltkeverő telephelyük szomszédságában.

A beruházás során felépítettek egy 2255 négyzetméteres, két szintes raktárcsarnokot és irodaépületet, valamint beszereztek 3 lánctalpas kotrógépet is. A projekt megvalósításához az Európai Unió és a magyar állam 247 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatással járult hozzá.

A 2001-ben alakult társaság építési területek előkészítésével, tereprendezéssel, út- és járdaépítéssel, alapozási munkák kivitelezésével foglalkozik, nagyvállalatok és önkormányzatok számára.

A Vértes-Út Kft. magyar, családi tulajdonban lévő vállalkozás, 70 saját munkavállalót foglalkoztat, hosszú távra szerződött partnereikkel 150 főnek adnak munkát. Éves árbevételük 2020-ban hat, 2021-ben ötmilliárd forint volt.