Jövő hónapban debütál a New York-i ISC East kiállításon az amerikai Active Intelligence egy új, megelőző és proaktív megoldással, amely valós időben képes észlelni a videofelügyeleti adatfolyam anomáliáit.

Illusztráció: Wikimedia Commons

Az Astra a videoelemzés hagyományaitól határozottan eltér, és nem támaszkodik szabályokra bizonyos események vagy tevékenységek észleléséhez. Először megtanulja mi a normális a videó hírfolyamában, majd azt hasonlítja össze a valós idejű videóval. Ez az anomáliák teljes körét magában foglalja, ilyen például a földön fekvő személy, fizikai erőszak, tűz és füst, mozgó járművek előtt sétáló gyalogosok, lopások, vandalizmus, forgalmi dugók stb.

Emellett az Astra ideálisan alkalmazható akár a folyamatgyártásban, vagy a logisztikában, a téves riasztások csökkentése érdekében.

Ken LaMarca, az Active Intelligence vezérigazgatója szerint a mesterséges intelligencia új fejlesztései határozzák meg a professzionális biztonsági technológia jövőjét, amelyek a régóta fennálló kihívásokra automatizált megoldásokkal szolgálhatnak. A fizikai biztonsági és üzleti intelligencia rendszereket reaktívból proaktív és megelőző megoldássá alakításáért hozták létre az Active Intelligence rendszert.