A múlthéten átadott beruházás révén, további mintegy 160-170 hektárnyi, önkormányzati és állami tulajdonú terület vált alkalmassá ipartelepítésre a zala megyei városban.

inpark nagykanizsa ipari parkFotó: INPARK

Nagykanizsa megyei jogú város, fontos közúti és vasúti csomópont, korábbi olajbányászati központ Horvátország és Szlovénia közvetlen szomszédságában, negyedórányira a határtól.A nagykanizsai ipari park közvetlen autópálya-csatlakozással rendelkezik.

A betelt nagykanizsai ipari park bővítéséről 2015-ben kezdtek el gondolkodni. Az önkormányzat több mint 2 milliárd, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) pedig mintegy 3 milliárd forintot fordított a fejlesztésre.

A beruházásokkal az önkormányzat 20 hektáros, az állam pedig 70 hektáros ipari parki területet tud biztosítani gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre, a két területet pedig egy 2,2 kilométeres új út köti össze.

A NIPÜF beruházásában már a végéhez közeledik az első gyártócsarnok építése, amely hamarosan 100 új munkahelyet biztosít majd. Továbbá a jelenlegi beruházás részét képező összekötő út lehetővé teszi a park további terjeszkedését is.