Ez már a második nagy chipgyára lenne Arizonában.

Forrás: TSMC

A TSMC tovább terjeszkedik az USA-ban. Már a második nagy chipgyár építését indítja el a vállalat Arizonában – derül ki a TSMC közleményéből.

Egy jövőbeli terjeszkedést segítő épületet vázol a megfogalmazás, arra utalva, hogy a második helyi chipgyár beindítását még meggondolhatja a vállalat.

Nagy az érdeklődés a TSMC új technológiája iránt a cég állítása szerint, ezért terveznek újabb kapacitásbővítést véghez vinni a régióban, figyelembe véve a hatékonyságot és a gazdasági költségeket.

Nagyjából 12 milliárd dolláros bővítésről lehet szó a Wall Street Journal szerint, amit 2 éve vállalt eredetileg a TSMC. 3 nm-es technológiájú chipek készülhetnek majd az üzemben.

Továbbra is ösztönözni próbálja az USA a külföldi cégeket az Amerikában való gyártásra. Aktívan támogatja a helyi kutatásokat, fejlesztéseket, gyártást – a helyi chiptörvény is ezt ösztönzi. Az EU is nagy erőkkel próbálja magához csábítani a chipgyártókat, azonban a chipszektor mégis erősen zuhanó kereslettel küzd, Tajvan, az USA és Kína kapcsolata pedig számos téren nagy feszültséget okoz.