Több mint 250 millió forintos beruházással fejleszti gépparkját és hajt végre energetikai és informatikai korszerűsítést a fémhulladék gyűjtéssel és szállítással foglalkozó Mavass Kft. orosházi telephelyén.

Kép: Mavass Kft.

A cég 203 millió forintot nyert el a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (ginop) Plusz keretéből, a támogatási intenzitás 70 százalékos.

A beruházás részeként vásároltak egy bálaforgató villával felszerelt targoncát, amely jelentősen megkönnyíti az eddig emberi munkával történő konténerek ürítését. Még egy ilyet, illetve további két ipari átrakó gépet terveznek beszerezni.

A forrásból fejlesztik az informatikai rendszerüket is; továbbá napelemrendszert telepítenek, mivel a telephelyen több elektromos hajtású gép üzemel - közölték.

A cég honlapján az olvasható, hogy a projekt befejezése idén év végén várható, és a beruházásnak köszönhetően bővítik a harminc fős foglalkoztatotti létszámot is.

A Mavass Kft. 2009-ben alakult, 100 százalékban magyar tulajdonban van, öt telephellyel rendelkezik, az orosházi mellett kettő van a fővárosban, egy Dunakeszin, egy pedig Hatvanban.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Mavass Kft. 2020-ban 763 millió forint nettó árbevételt ért el, amelyet 2021-ben csaknem 1,4 milliárdra növeltek. Ez idő alatt adózott eredményük 44-ről 169 millió forintra nőtt.