„Hajlamosak vagyunk elvárni a szoftvertől, hogy az idők végezetéig tegye a dolgát, attól függetlenül, hogy változik a körülötte lévő környezet”. Nem csak a hardver eszközöknél nélkülözhetetlen a karbantartás.

 

A felhasználók többsége számára az már elfogadott tény, hogy a napi használatban lévő eszközeink kopó-fogyó alkatrészeit időről időre cserélni vagy pótolni kell. Például az autónknál nem kérdés, hogy elvégezzük a szükséges olajcserét, a gumikat cseréljük, ha elérik az élettartamuk végét. Tesszük mindezt azért, hogy megelőzzük a váratlan meghibásodásokat, meghosszabbítsuk az élettartamát azáltal, hogy az ideális működési feltételeket biztosítsuk, illetve az elhasználódott részeket még a teljes tönkremenetel előtt cseréljük.

Nincs ez máshogy a biztonságtechnikai eszközöknél sem. A fogóvillákon, gyorskapukon is rendszeresen el kell végezni tisztítási és kenési feladatokat ahhoz, hogy napi szinten probléma nélkül működhessenek. Vezérlőknél is megvizsgáljuk, hogy a tápegyégek rendben vannak-e, megmérjük az akkumulátorokat, hogy lássuk csereérettek-e, szintén azért, hogy időben végrehajtott tervezett cserével megelőzzük a nem tervezett leállásokat.

A szoftverek esetében viszont sokszor nem gondolunk arra, hogy bármilyen baj is érhet bennünket. Hajlamosak vagyunk elvárni a szoftvertől, hogy az idők végezetéig tegye a dolgát, attól függetlenül, hogy változik a körülötte lévő környezet, növekszik az adatbázis, újabb funkciók jelennek meg vagy egyre fejlettebb eszközökkel kell együtt dolgoznia. Sokszor annyit még elvégzünk, hogy az adatbázis méret optimalizálása megtörténjen. Néhány ügyfél még rendelkezési állási szerződést is köt, amely a szoftverekre is kiterjed, így probléma esetén van kihez fordulni.

Döntő a szoftverkövetés

A legnagyobb biztonságot azonban a fentiken kívül mindenképpen az jelenti, ha az adott szoftverből az elérhető legújabb verziót használjuk, tehát fontos, hogy a szoftverhez rendelkezzünk szoftverkövetési szolgáltatással, amely biztosítja:

Hozzáférést a javításokhoz
A legújabb verzióhoz való hozzáférés lehetősége elsősorban azt biztosítja, hogy ha valamilyen rendellenes működéssel találkozunk, akkor a lehető leggyorsabban megkapjuk a javítást tartalmazó új verziót.

Új funkciók elérhetőségét
Rendszerünk naprakészen tartásával elérhetjük a bekerülő új funkciókat, így akár sok évig tudjuk a piaci fejlődés során létrejött élvonalbeli szoftvert használni. Az IT rendszer gyors fejlődése miatt, ha nem tartjuk az alkalmazásainkat naprakészen, könnyen előfordulhat, hogy ugyan a szoftverünk még működőképes és funkcionálisan meg is felel nekünk, de már nem tudjuk futtatni az újabb operációs rendszeren.

IT biztonság napra készen tartását
A biztonsági rendszer szoftvere is része az IT rendszernek, amelyeket rendszeres támadások érnek jó és rossz szándékú hackerek által. A szoftverkövetés biztosítja a rendszer IT biztonságot fokozó frissítéseit az adatok védelmének érdekében.

Befektetés védelmét
A folyamatos frissítési lehetőséggel, kisebb fix költséggel, frissen tarthatjuk a szoftverünket, így hosszú évekre kitolhatjuk az üzemelését.

Segítségnyújtás
Szoftverkövetéssel rendelkező partnerként elsőbbséget élvezhetünk a támogatás során, illetve a legújabb verziót használóként bejelentéseinkre gyorsabban tud megoldást találni a support azáltal, hogy nem kell a régi verziókat előkeresni és azokat is vizsgálni.

Hatékonyságot, gazdaságosságot és kiszámíthatóságot
Az élen járó és legújabb technológiákát alkalmazó szoftvereket használva biztosak lehetünk, hogy a lehető leghatékonyabb működést tudjuk elérni a biztonságtechnikai folyamataink terén. Előre gondolkodva mindezt a legköltséghatékonyabban fix éves díjon kapjuk. Nem fordulhat tehát az elő, hogy évközben egy nem várt beruházás keretében eseti frissítést vagy javításért kell fizetnünk.

Fejleszthetőséget
A szoftverkövetés által elérhetünk minden fentebb említett előnyt, de ha mégsem elégszünk meg a beépített funkciókkal, akkor további testreszabott funkciókat is kérhetünk. Természetesen az ilyen jellegű fejlesztések is csak az legújabb verzióba kerülnek bele.

Seawing Integrated Solution (SiS) is folyamatos fejlesztés/fejlődés alatt áll, tehát megéri a szoftverkövetést választani és élvezni a fentiekben említett előnyöket. A korábbi egyedi frissítések helyett a SiS 2.0 verziójától kezdve elérhető éves díj ellenében a szoftverkövetési szolgáltatás.