Az asmag.com tradicionális visszatekintő éves elemzése szerint 2022-ben a Security 50-be sorolt vállalatok többsége jelentős növekedést mutatott a videofelügyelet és a beléptetés-ellenőrzés területén.

Ha az idei Security 50-et nézzük, azt láthatjuk, hogy a Top 10 vállalat némileg egységes marad. A videó megfigyelés és beléptetés felügyelet területén a 10 legnagyobb gyártó (a biztonsági termékek értékesítéséből származó 2021-es bevétel alapján) a Hikvision Digital Technology, a Dahua Technology, az ASSA ABLOY, az Axis Communications, a Motorola Solutions, az Uniview Technologies, a Tiandy Technologies, az Allegion, a Hanwha Techwin és az Aiphone. Megjegyzendő, hogy a Hikvision 2021-es bevétele meghaladta a 10 milliárd dollárt, 10,1 milliárd dollárt tett ki, ami 16,9 százalékkal nőtt a 2020-as 8,64 milliárd dollárhoz képest.

Itt tölthető le (regisztráció után) az 50 legjobb globális gyártó listája: Kattintson ide az 50 legjobb globális gyártó teljes listájáért


 
Idén hat cég új belépő a Security 50-be. Ezek a következők: Dnake (intercom), Jovision (videó) és EVETAR (objektív), mind Kínából; valamint az Evolv, egy amerikai székhelyű szűrési megoldás szolgáltató; az Ava Group, ausztrál kockázatkezelési megoldások szolgáltatója; és a Webgate, egy koreai székhelyű videó megfigyelő cég.

A kínai cégeknél idén összesen 15-en szerepelnek a Security 50-ben. Közülük a Hikvision, a Dahua, az Uniview és a Tiandy szerepel a legjobb 10-ben. A legtöbb kínai vállalat 2021-es növekedésről számolt be, ami azt jelzi, hogy az Egyesült Államok által vezetett kereskedelmi szankciók hatása korlátozott volt a kínai árukra.

Érdekes azonban megjegyezni, hogy sok kínai vállalat éves összehasonlításban bevételcsökkenésről számolt be az idei év első felében. Eközben a Hikvision 848,6 millió dolláros nettó nyereséget ért el 2022 első felében, ami 11,14 százalékos csökkenés 2021 első feléhez képest, bár 2022 első félévében 9,9 százalékkal nőtt éves szinten.

2021-2022 áttekintés: A növekedés visszatért a fizikai biztonság piacára 
2021-re és 2022-re visszatekintve, a világjárvány enyhülése eredményeként visszatért a növekedés az ágazatba. „A COVID-19 elleni védőoltások és kezelések széleskörű elérhetőségével és alkalmazásával sok vállalkozás kezdhette el fejleszteni alkalmazottai és ügyfelei számára biztonsági környezetét miközben fenntartotta (sőt, bővítette) a bevezetett távoli megoldásokat. a világjárvány csúcspontján” – mondta Danielle VanZandt, a Frost & Sullivan biztonsági vezető iparági elemzője. „Számos biztonsági technológiai piacon a kiadások és a befektetési lehetőségek visszatértek a világjárvány előtti szintre, és egyes technológiák további javulást mutatnak a folyamatban lévő digitalizációs kezdeményezéseknek köszönhetően – olyan piacokon, mint a biometrikus adatok, a hozzáférés-vezérlés, a videóelemzés.

A globális piacokon szilárd mögöttes piaci növekedés tapasztalható… Ennek egyik hajtóereje a biztonsági és hálózati videómegoldások iránti általánosan növekvő érdeklődés. Egy másik hajtóerő a technológiai fejlesztés. A termékeink iránti kereslet növekszik, ahogy új és innovatívabb termékeket és megoldásokat fejlesztünk a vásárlói igények kielégítésére” – mondta Ray Mauritsson, az Axis Communications vezérigazgatója.  

2023-as előrejelzés: Kihívások várnak a biztonsági ágazatra
Ugyanakkor amikor azt hittük, hogy a járványos rémálom véget ér, új kihívások és nehézségek jelentek meg, amelyek számos iparágat érintenek, beleértve a biztonságot is. A COVID utáni kereslet növekedése, valamint a regionális konfliktusok következményei globális ellátási lánc válságot váltott ki. Ez részben hozzájárult a kontrollálhatatlan, átfogó inflációhoz számos területen, az energiától az élelmiszereken át a fogyasztási cikkekig. Az infláció megfékezésére az elmúlt évek legmagasabbra emelték a kamatlábakat, ami növeli a recesszió veszélyét. Valójában megváltozott a világ, amelyet a COVID előtt ismertünk, és annak ellenére, hogy visszatér a biztonság növekedése, a fent említett kihívások nem olyan kedvezőek az iparág számára a következő évben.

A legjobb 50 biztonsági cég teljes listáját itt találja