A Hiventures Állami Kockázati Tőkealap-kezelő támogatásával országos startup roadshow veszi kezdetét, melynek nyitó állomása 2017. március 1-jén, Budapesten volt.

startupAkár 9 millió forintos támogatást is kaphatnak a startupok – fotó: pixabay.com

A rendezvénysorozat célja ismertetni a helyi vállalkozói közösség lehetőségeit az inkubációtól, a tőkebevonáson át, a nemzetközi piacra lépésig. A budapesti eseményen egy Demo day keretén belül mutatkoztak be a Hiventures első startup befektetései, valamint a Társaság új befektetési programjai is.

A Startup Campus egyetem bázisú inkubációs program, mely a felsőoktatásban születő, innovatív elképzelések piacra lépését ösztönzi. 2016-ban a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával indult kezdeményezés négy városban mutatkozott be, ahol kétezer fiatal száznyolcvan vállalkozói projektje került a felszínre. Idén a Hiventures szakmai együttműködésével tovább folytatódik az eseménysorozat hat helyszínen – Budapest, Győr, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs és London – várják a kezdő vállalkozók, fiatalok üzleti potenciállal bíró innovatív ötleteit.

A roadshow további állomásai:

  • 2017. március 9. (csütörtök) - Győr
  • 2017. március 22. (szerda) - Debrecen
  • 2017. április 5. (szerda) - Miskolc
  • 2017. április 12. (szerda) – Szeged
  • 2017. április 26. (szerda) - Pécs
  • 2017. május 20. (szombat)- London

A Hiventures az MFB Csoporthoz tartozó, állami tulajdonú kockázati tőketársaság, amely európai uniós és saját forrásból, a mikro-, kis- és középvállalkozásokba történő tőkebefektetéseivel lefedi a fejlesztéspolitikai szempontból releváns inkubációs, magvető és korai (startup) befektetési fázisokat, hozzájárulva a nemzetgazdasági teljesítmény növeléséhez. A Hiventures tevékenységét a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. támogatja szakmailag.