Az E.ON szakemberei éjszaka helyreállították az áramszolgáltatást Debrecen egész területén – közölte a cég szerdán az MTI-vel.

dbrcnKárok Debrecenben – fotó: dehir.hu

Losonczi Gergely, az E.ON szóvivője korábban azt közölte, hogy Debrecen határában a hétfő esti viharos szél egy csaknem egy méter átmérőjű fát rádöntött a vezetékekre, bár azok nem szakadtak el, egy 26 méter magas, mintegy 4 tonnás nagyfeszültségű villanyoszlop meghajlott, jelentősen megrongálódott.

A károsodás miatt mintegy 65 ezer fogyasztó maradt áram nélkül hétfő este, a szakemberek egész éjjel dolgoztak, az áramot a hálózat más részeiről átterelték, így kedd reggelre mintegy 40 ezer fogyasztót vissza tudtak kapcsolni az áramellátásba. Kedden a folyamatos munka eredményeként újabb fogyasztókat kapcsoltak be.

debviharAz ideiglenes oszlop – fotó: dehir.hu

Mivel a tartós és végleges műszaki megoldás, a sérült oszlopszerkezet cseréje időigényes, ezért az áramellátást átmeneti megoldásként egy ideiglenes oszlop felállításával biztosították az E.ON szakemberei. Szerdán hajnali 2 órára teljes körűen helyreállt az áramszolgáltatás Debrecenben – közölte az E.ON.