Kigyulladt egy épület egy faipari telephelyen péntek reggel Hajdúböszörményben, a Kórház téren, a lángokkal fél napos küzdelem árán oltották el a tűzoltók – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel késő délelőtt.

hbTűz a hajdúböszörményi faipari telephelyen – fotó: Balázs Attila / MTI

Papp-Kunkli Nóra hozzátette: a füst beáramlott a környező utcákba, ezért a füstszennyezés mérésére a helyszínre érkezett a hajdú-bihari katasztrófavédelem mobil laboratóriuma. A környéken lakó mintegy negyven embert arra kérték, hogy a beavatkozás idejére maradjon otthon. Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint az épület teljes terjedelmében ég, benne a faanyagok mellett a targoncák is kigyulladtak. A tűzoltóknak több gázpalackot sikerült épségben kivinniük az épületből. A helyszínre további tűzoltókat vezényeltek, így később már 45 tűzoltó küzdött a lángokkal – tette hozzá.

A lángok oltását előbb haboltóval kezdték, később vízsugárral locsolták a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgozó debreceni, hajdúböszörményi, hajdúnánási és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók, és a helyszínre érkezett egy nyíregyházi vízszállító kocsi is.