A német cég stratégiai partnerségi szerződést írt alá kedden Nemesvámoson.

MTI_BockAz új üzem átadása a Bock Hungária Kft. nemesvámosi telephelyén - Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Noszlopon, Ajkán és Nemesvámoson működő Bock Hungária Kft. 606 millió forintos beruházást hajt végre, megvédve 900 munkahelyet, emellett egy Nemesvámosról elköltöző gyár helyére beköltözve száz munkahelyet teremt. – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Hermann Bock, a Bock Hungária Kft. tulajdonosa elmondta: a társaság irodabútorokat gyárt, valamint autóipari beszállítók számára is termel. Nemesvámoson beruházásuk első, száz új munkahelyet teremtő fázisában 2100 négyzetméter gyártóterületet és több mint 2500 négyzetméter raktárterületet vesznek át az MTD Hungária Kft-től, és újítanak fel.

Ezzel párhuzamosan Noszlopon 400 négyzetméterre növelik gyártóterületüket, bővítve kapacitásukat. Emellett új gépeket - köztük hét fröccsöntőgépet - is vásárolnak Ajkára, valamint Nemesvámosra.

A Bock Hungária Kft éves árbevétele tavaly meghaladta a 14,735 milliárd forintot, és a megelőző évben is kevéssel maradt csak 14 milliárd forint alatt. Ebből az export tavaly 14,667 milliárd forint volt, és a megelőző évben is 13,5 milliárd forint körül alakult. A cég az elmúlt három évben átlagosan 900 dolgozót foglalkoztatott Magyarországon.