Novemberben a vártnál némileg jobban, 0,9 százalékkal nőtt az ipari termelés Németországban, ezzel már a hetedik hónapja nőtt az ipari termelés.

ZaszloIllusztráció - Fotó: Ingo Joseph

A német statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közölte, hogy a szezonális, naptári és árhatással kiigazított adatok szerint novemberben 0,9 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző hónaphoz képest. Az elemzők némileg szerényebb, 0,7 százalékos növekedést vártak.

A 2019 novemberitől 2,6 százalékkal maradt el az ár- és naptári hatással kiigazított ipari termelés tavaly novemberben, míg októberben éves összevetésben 2,7 százalékos csökkenést mértek.

Az energia- és az építőipart nem számítva októberhez képest 1,2 százalékkal nőtt a termelés. A félkész termékek előállítása 2,4 százalékkal bővült, a fogyasztási cikkek termelése ugyanakkor 1,7 százalékkal csökkent. Az energiatermelés 3,9 százalékkal esett, az építőipari termelés viszont 1,4 százalékkal nőtt novemberben.

Novemberben a német ipari termelés 3,8 százalékkal volt kisebb a februárinál, ami a koronavírus-járvány első hulláma miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket megelőző utolsó hónap volt.