Dunakeszin 29 új helyszínre telepítettek térfigyelő kamerák városszerte, hogy visszaszorítsák az illegális hulladéklerakást és fokozzák a közbiztonságot.

 Illusztráció - Fotó: Unsplash

Az elmúlt napokban bővítették a térfigyelő kamerarendszert Dunakeszin, ezúttal a város 17 pontján lévő szelektív hulladékgyűjtő szigethez és további, 4 belterületi és 8 külterületi illegális hulladék-elhelyezésben érintett helyszínre kerültek a 360°-os, nagyfelbontású, infravetős készülékek. 

A „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteméhez kapcsolódóan az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett pályázati kiíráson Dunakeszi is indult. A pályázat lebonyolítója az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. A felhívás célja, hogy a Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében foglaltak alapján sor kerüljön az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladékok és hulladéklerakók felszámolására.

A 67,29 millió forint pályázati támogatásnak köszönhetően összesen 29 helyszínen helyeztek ki kamerákat. Ezzel Dunakeszin már mintegy 80 helyszínen csaknem 200 kamera vigyázza a rendet és a tisztaságot.

Az utóbbi időben nagymértékben megnőtt a szelektív szigetek, vagy kukatároló helyek nem megfelelő használata, illetve az illegális hulladéklerakások száma Dunakeszin. A városvezetés bízik abban, hogy a már üzembe helyezett kamerákkal, valamint a lakosok empátiájával és odafigyelésével közösen tehetünk egy tisztább és zöldebb Dunakesziért.