A magánkézben lévő, globális iparvállalat, a Standard Industries Holdings a W. R. Grace Standard általi felvásárlásával kapcsolatosan bejelentette, hogy a Grace vezérigazgatója Bhavesh V. (Bob) Patel lesz, aki több mint 30 évnyi tapasztalattal rendelkezik az iparvállalatok átalakítása terén. A kinevezés 2022 januárjában lép hatályba.

Fotó: W. R. Grace & Co.-Conn.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a W. R. Grace vezérigazgatójaként Bobot a Standard család tagjai közt üdvözölhetjük" - nyilatkozták David Winter és David Millstone, a Standard Industries társ-vezérigazgatói. "Bob több évtizede az iparág jövője szempontjából meghatározó szerepet játszó vezető, aki számos jelentős, fenntartható növekedést eredményező, sikeres vállalatátalakítási projektet tud maga mögött. Biztos vagyok abban, hogy Bob a megfelelő személy a Grace kivételes csapatának irányítására és a Standard befektetésének továbbfejlesztésére a fejlett anyagok ágazatában. Bob kulcsfontosságú szerepet fog játszani annak biztosításában, hogy a Grace a fejlődés következő szakaszába lépjen, miután zökkenőmentesen lezajlottak az ügyletzárást követő átalakítások és megkezdődik a cég ambiciózus növekedési stratégiájának megvalósítása."

Patel a LyondellBasell-től érkezik a Standardhoz, ahol 2015 óta vezérigazgatóként tevékenykedett, mely időszakban a vállalat rendkívüli növekedést ért el. 2010 és 2014 között Patel jelentős, a vállalat költségstruktúrájának optimalizálását és földrajzi tevékenységi területének kiterjesztését célzó átalakítási projekteket irányított mind az USA-ban, mind Európában.

A LyondellBasellnél végzett munkája során Patel egy sor stratégiai befektetés megvalósításával (ideértve az A. Schulman felvásárlását és világszínvonalú gyártólétesítmények kiépítését) jelentős bevételnövekedést ért el, és nagy mértékben kibővítette a vállalat fenntarthatósági kezdeményezéseit. Patel vezetői tevékenysége idején a LyondellBasell négy egymást követő évben is felkerült a Fortune magazin által a világ legcsodáltabb vállalatairól ("World's Most Admired Companies") összeállított listára.

Mielőtt 2010-ben belépett a LyondellBasellhez, Patel 20 évig a Chevron Phillips Chemical Co.-nál dolgozott, ahol különféle pozíciókat töltött be a gyártás területén, és több üzletágat irányított az USA-ban és Ázsiában.

"Megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatom a Standard Industries-hoz, és hogy engem bíztak meg a W. R. Grace továbbfejlesztésével" - nyilatkozta Patel. "A Grace ikonikus vállalat, amely rendkívül erős alapokkal és kivételesen tehetséges alkalmazottakkal rendelkezik. Nagy várakozással tekintek a Grace vezetőségével való közös munka elé, melynek céIja az, hogy új magasságokba juttassuk el a vállalatot."

A vezérigazgató székben Patel Hudson La Force-t követi, aki 2018 óta irányítja vezérigazgatóként a Grace-t. La Force vezetői tevékenysége idején a Grace jelentős befektetéseket hajtott végre katalizátor és anyagelőállító üzletágai magasabb szintű növekedésének elősegítése érdekében. La Force az év végéig tölti be a vezérigazgatói pozíciót, majd 2022 januárjában csatlakozik a Standard tanácsadó bizottságához.

"Hudson példaértékű munkát végző vezető, aki kulcsfontosságú szerepet játszott abban a folyamatban, melynek eredményeként a Grace mára az egyik vezető globális vegyipari vállalattá vált. Nagyra értékeljük, hogy az év végéig vállalta a vezérigazgatói feladatok végzését, és izgatottan várjuk, hogy a Standard tanácsadó bizottságának tagjaként üdvözölhessük őt" - jelentették ki Winter és Millstone.

A Standard Industries-ról:
A Standard Industries magánkézben lévő, globális iparvállalat, amely 80 országban több mint 15000 munkavállalót foglalkoztat. A Standard ökoszisztémájába számos holdingvállalat, technológia és befektetés tartozik (ideértve a fejlődés korai és későbbi szakaszában lévő részvénytársaságokat és magánvállalatokat is), valamint világszínvonalú építőanyag-ipari eszközök és következő generációs szolártechnológiai megoldások. 140 évre visszanyúló működése során a Standard mélyreható ipari szakértelmére és újító elképzeléseire támaszkodva a cég üzleti vállalkozásai (melyek közt ma megtalálható a GAF, az BMI, a Siplast, a GAF Energy, a Schiedel és az SGI, továbbá kapcsolt vállalatok, mint például egy több milliárd dolláros befektetési platform, a 40 North, valamint a 40 North Ventures és a Winter Properties) az átlagosnál jóval nagyobb értéket voltak képesek teremteni.