Mintegy 300 új funkció és továbbfejlesztett jellemző teszi lehetővé az ügyfelek számára, hogy alkalmazkodjanak a gyorsan változó fenyegetésekhez és az infrastruktúra folyamatos fejlődéséhez - az infrastruktúravédelmi megoldások terén az egyik vezetőnek számító Hillstone Networks január 18-án bevezette zászlóshajónak számító StoneOS megoldása legújabb verzióját.

Illusztráció - Fotó: Adi Goldstein

"A különféle szervezetek manapság már olyan átfogó, intelligens, nagyteljesítményű és automatizált biztonsági megoldásokat igényelnek, amelyek valóban hatékony védelmet biztosítanak számukra. A StoneOS pedig egy ilyen megoldás" - mondta Tim Liu, Hillstone Networks technológiai vezetője és társalapítója. "A mostani egy jelentős frissítés, amely páratlanul hatékony védelmi funkciókat biztosít a szervezeteknek, kulcsfontosságú eszközeiknek és alkalmazottaiknak a nap mint nap felmerülő milliárdnyi fenyegetés ellen."

StoneOS 5.5R9 6 legfontosabb új funkciói és módosításai közé tartoznak a következők:

  • Gép tanulási technológia, mely révén hatékonyabb vált az intelligens felderítés és megelőzés - A StoneOS a legújabb gépi tanuláson alapuló adatsorokra támaszkodva segíti a DGA (domaingeneráló algoritmusok) észlelését. Továbbá egy felhőalapú sandbox által biztosított kiterjesztett támogatás lehetővé teszi az ismeretlen fenyegetések detektálását és az azokra vonatkozó információk megosztását.
  • Kibővített VPN funkció, amely rendkívül biztonságos hozzáférést biztosít a távoli munkavállalók számára - A VPN funkció új, addicionális elemei a felhasználói tevékenységek kibővített körét támogatják, továbbá egy konfigurációs segédprogramot (wizard) és egy nagyobb teljesítményt lehetővé tévő frissítést is, melynek köszönhetően a VPN funkció teljes mértékben megfelel az alacsonyabb TCO-jú (total cost of ownership [teljes életút költség]), funkciógazdag VPN iránti egyre fokozottabb és szélesebb körre jellemző igényeknek.
  • Továbbfejlesztett funkciók a forgalom-visszafejtésre szolgáló hardverelemek felgyorsítása céljára - Az új StoneOS verzió optimalizálja az SSL proxy átmenő teljesítményét, és bevezeti az ún. "fehérlista" (whitelist) funkciót, mely bizonyos körülmények közt kivételt biztosít meghatározott entitások számára.

  • Automatizált, skálázható és okosabb szabálykezelés és működés - Egy új "mini" szabálykezelő funkció lehetővé teszi a központi irányító rendszerek számára, hogy megfeleljenek a dinamikusan változó biztonsági követelményeknek. A hatékonyságot tovább javítja az alkalmazásalapú szabályajánlás és a NAT-szabály redundancia-ellenőrzései.
  • Továbbfejlesztett integrálási lehetőségek 3. felek megoldásai és SDN megoldások integrálására - A REST architektúra megszorításainak megfelelő (azaz ún. RESTful) alkalmazásprogramozási felületeken (API-k) és az egyszerű hálózatmenedzsment protokollon (SNMP) felül az új StoneOS támogatja a Netconf protokollt használó konfigurációt és kezelést. A StoneOS továbbá javítja annak külső erőforrások felhasználására irányuló képességét is.
  • A rendszer megbízhatóságának átfogó optimalizálása a szolgáltatásoktól kezdve a modulokig - A magas rendelkezésre állású megoldások IPv6-ra való kiterjesztésén kívül az új StoneOS verzió szolgáltatási szintű megbízhatósága is erősödött az adatközponti tűzfalak szoftverarchitectúrájának újratervezése és a modulszintű optimalizálás révén.


További információkért a StoneOS-ról és a Hillstone Networks-ről a https://www.hillstonenet.com/solutions/products-stoneos-2022/ oldalon találhatók.


A Hillstone Networks-ről:
A Hillstone Networks jól bevált infrastruktúravédelmi megoldásai olyan transzparenciát és adatokat biztosítanak a vállalkozások és szolgáltatók számára, amelyek lehetővé teszik a többrétegű és többfázisú kiberfenyegetések átfogó felderítését, működésük megértését és ez alapján a gyors ellenintézkedések meghozását. Az ágazatvezető elemzők és neves globális vállalatok által egyaránt elismert Hillstone már a felhő legszélétől kezdve biztosítja a védelmet ügyfelei számára, és mindezt kedvező teljes életút költség mellett.