A magyarországi székhelyű evopro immár a Xage Fabric viszonteladójaként a digitális transzformációs Ipar 4.0 megoldások mellett Zero Trust Security alapú megoldásokat is nyújt ügyfelei számára.

Illusztráció - Kép: Tayeb Mezahdia

A Xage amerikai kiberbiztonsági vállalat bejelentette partneri együttműködését a magyarországi székhelyű, Közép- és Kelet-Európát kiszolgáló ipari automatizálási mérnöki megoldások szolgáltatójával az evopro systems engineering Kft-vel.

A gyárak világszerte a termelés költségeinek és minőségének javítására törekednek. A korábbi technológiák modernizálásával és a digitális rendszerekből származó adatok kombinálásával próbálják optimalizálni működésüket, hogy automatizált, valós idejű döntéseket hozzanak. Emellett az iparvállalatok is igyekeznek megvédeni magukat a növekvő kiberbiztonsági fenyegetésektől.

Az Xage Fabric - egy olyan blokklánc technológia alapú szoftvercsomópont-háló, amely a teljes működést lefedi, hogy az összes digitális interakciót szabályozza - viszonteladójaként az evopro saját digitális transzformációs megoldásai mellett immár Zero Trust (nulla bizalommal rendelkező) architektúrát is kínál ügyfeleinek Közép- és Kelet-Európában. Mostantól az evopro-val dolgozó gyártók korszerűsíthetik a biztonsági megoldásaikat, miközben egyidejűleg folytathatják a digitális modernizációt. Gyártóüzemben telepítve az Xage Fabric biztosítja az adatok integritását és a biztonságos kommunikációt a gyár összes összetevője között, lehetővé téve az egyszeri bejelentkezés kényelmét, a rendszerszintű folyamatoptimalizálást és a szerepkör alapú hozzáférés-vezérlést.

"A kritikus feladatokat ellátó szervezeteket, magánvállalatokat és kormányzati rendszereket ért kibertámadások rohamos növekedését tapasztaljuk világszerte. A digitális transzformációra irányuló beruházások már nem működhetnek biztonsági korszerűsítések nélkül, hiszen így az új rendszerek és technológiák sebezhetővé válnának a hackerek vagy zsarolóvírusok általi feltörésekkel szemben" - mondta Duncan Greatwood, a Xage vezérigazgatója. "Most az evopro-val kötött partnerségünk lehetővé teszi a gyártók számára, hogy egyszerre alkalmazzák a biztonságot és a modernizációt. Izgatottan várjuk, hogy az evopro mellett Közép- és Kelet-Európa gyártói számára is elérhetővé tegyük a Xage Fabric-et."

A biztonság fokozása mellett a Xage Fabric az evopro ügyfelek számára a következőket is biztosítja:

  • Adatbiztonság: A Xage Dynamic Data Security lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy biztonságosan átalakítsák belső működési módjukat, együttműködjenek partnereikkel és beszállítóikkal, valamint kiszolgálják ügyfeleiket. Támogatja az alkalmazásokat akár a komplex energiakereskedési rendszerektől az energiahordozók szállítását nyomonkövető rendszereken át a fejlett ellátási lánc menedzselő rendszerekig.
  • Helyi és távoli hozzáférés-vezérlés: A Xage az egész működésre kiterjedő egyszeri bejelentkezést és hozzáférést biztosít, amely még a hálózat megsértése esetén is biztonságos marad, és amely többszintű hitelesítést tesz lehetővé minden operációs rendszer számára.
  • Költségcsökkentés: Az Active Directory felhasználói szerepkörein alapuló többoldalú hozzáférés-vezérléssel a többfelhasználós, több telephelyes hozzáférés-kezeléssel kapcsolatos kiadások, valamint a felhasználók hozzáférésének biztosításához/törléséhez szükséges ráfordítások csökkenthetők.

"Ma már egyre gyakoribbak a kiterjedt kibertámadások, melyek iparvállalatok ellen is irányulnak. Ez a trend nem kerüli ki Magyarországot és Közép-Kelet-Európát sem. A Xage Fabric kiberbiztonsági megoldásaival több, mint 20 éves ipari automatizálási tapasztalatunkat egészítjük ki, hogy a régióban lévő ügyfeleink számára hatékony védelmet tudjunk biztosítani és megelőzzük, hogy jelentős gazdasági károkat szenvedjenek." mondta Hajagos Péter, az evopro systems engineering Kft. ügyvezető igazgatója.


    

A Xage-ről:
A Xage az első és egyetlen Zero Trust (nulla bizalommal rendelkező) valós biztonsági cég. A Xage Fabric felgyorsítja és leegyszerűsíti a vállalatok digitális működésének biztonságát, kezelését és átalakítását az OT, az IT és a felhő terén. Az Xage megoldások közé tartozik az Identity & Access Management (IAM), a távoli hozzáférés és a dinamikus adatbiztonság, amelyek mindegyikét az Xage Fabric hajtja.

Az evopro systems engineering-ről:
Az evopro széleskörű tapasztalattal rendelkezik főként az autóipart kiszolgáló összeszerelő üzemekre (OEM) valamint a Tier1-es és Tier2-es szintű beszállítókra a karosszéria-/motor-/váltó-/kormánymű gyártás igényeit kielégítő összeszerelő sorok és szállító rendszerek tekintetében. Az evopro továbbá teljeskörű irányítástechnikai rendszer megoldásokat és kapcsolódó szolgáltatásokat kínál, tervez, épít vagy módosít egyedi célgépeket, szerszámokat, kis-és közepes méretű gyártócellákat, gyártósorokat kulcsrakész végeredményt kínálva. Ideértve a mechanikai és villamos tervezést, gyártást, installációt, valamint üzembe helyezést.