Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. jelentősen növelte az eredményét tavaly, a kamatfizetés, adózás és kisebbségi részesedés figyelembe vétele utáni konszolidált eredmény 3,607 milliárd forint lett, ami 2,822 milliárd forinttal haladja meg a 2020-ast.

Dolgozó az ANY Biztonsági Nyomdában – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A főként biztonsági nyomdatermékek és megoldások, kártyák gyártásával és megszemélyesítésével, valamint nyomtatványok előállításával foglalkozó társaság konszolidált EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) az előző évi 2,996 milliárd forintról 6,664 milliárd forintra nőtt.

Az összefoglaló részben bázishatással magyarázza a javuló teljesítményt, a járvány ugyanis erőteljesen visszafogta a tavaly előtti működésüket. Az elmaradt megrendelések azonban 2021-ben jórészt visszatértek, illetve gyarapította a megrendeléseik tömegét a védettségi igazolványok gyártása is.

Az eredményt javították a magas hozzáadott értékű export projektek, illetve a bolgár leányvállalat 50 százalékos tulajdoni hányadának értékesítése, amely csaknem 500 millió forint rendkívüli eredményt jelentett.

A cég 40,7 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, 13,2 milliárd forinttal többet az előző évinél. Nőtt az export árbevétel is, 2,6 milliárd forinttal 14,3 milliárd forintra.

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei kedden 1565 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 1300 forint és 1715 forint között változott.