Európa egyik vezető keksz-, gabonapehely- és puffasztott rizs gyártója, a Fiorentini az ABB Ability™ Energy Manager-t választotta az új, fenntartható, 56 000 négyzetméteres, trofarellói (Olaszország) gyártóüzeme teljes elektromos energiaelosztásának vezérlésére. A rendszer telepítése támogatja a Fiorentini ambiciózus fenntarthatósági vállalásait, amelyek célja az energiafogyasztás évi 400 000 kWh-val történő csökkentése.

Kép: ABB

Az Ability™ Energy Manager közel 100 intelligens eszközt felügyel az egész gyárban, és egy valós idejű digitális ikermodellt biztosít az összes kritikus energiaelosztó és fogyasztási pont állapotának, valamint a gyárban lévő kritikus eszközök teljesítményének távoli felügyeletéhez. Az összes eszköz teljes körű láthatósága lehetővé teszi a Fiorentini számára, hogy megalapozott döntéseket hozzon a gyártósorok teljesítményéről és energiafogyasztásáról, maximalizálja az energiamegtakarítást, és a lehető legnagyobb mértékben fenntarthatóvá tegye a gyár működését.

Luca Perri, a Fiorentini gyár üzemeltetési vezetője így nyilatkozott: „Az ABB-től beszerzett, új, digitális platformunkkal napi szinten készíthetjük el a költségtervet, hogy számszerűsítsük a valós idejű energiafogyasztást; ez lehetővé teszi számunkra az energiaforrások és eszközök optimális elosztását, ami segít teljesíteni az ambiciózus energiamegtakarítási céljainkat.”

Az üzem folyamatos áramellátásának biztosítása érdekében az ABB Emax 2 típusú, légszigetelésű megszakítókat is szállított. Az Emax 2 megszakítók a legújabb IEC szabványoknak megfelelő, nagy teljesítményt nyújtanak, és zökkenőmentesen integrálhatók az összes automatizálási és energiagazdálkodási rendszerbe. PR332 típusú kioldóegységekkel szerelt Tmax XT öntöttházas megszakítók is beépítésre kerültek a fejlett védelem és a korai hibaészlelés érdekében.

Davide Selvatico, aki a Visio, a Fiorentini energiaszolgáltató vállalatának energiafogyasztási adatelemzője, megállapította: „A távfelügylet hatékonysága és a mérőrendszerek megbízhatósága teljes rálátást biztosít a telephely mindenkori teljesítményére. Az energiafelhasználás folyamatos ellenőrzése a teljes üzem, az egyes részlegek és fogyasztási központok szintjén együttesen biztosítja az átláthatóságot és azokat az elemzett adatokat, amelyek szükségesek a költségek csökkentéséhez és egy olyan fenntartható megközelítés kialakításához, amivel optimalizálható az egész gyár energiafelhasználása.”

 

Az ABB Ability™ Energy Manager-re vonatkozó bővebb tájékoztatás itt érhető el: https://new.abb.com/about/our-businesses/electrification/abb-ability/energy-and-asset-manager/abb-ability-energy-manager

 

Az ABB Energetika üzletága, amely közel 200 gyártóüzemével a világ több mint 100 országában van jelen, globális piacvezető az elektromos termékek és megoldások fejlesztése, gyártása és értékesítése terén.  Az üzletág több mint 50 000 munkatársa elkötelezett a biztonságos, intelligens és fenntartható villamosítás megvalósítása mellett.  A portfóliónk, amelynek alapját az ABB Ability™ által támogatott digitális megoldások alkotják, biztosítja a villamos energia áramlásának védelmét, kapcsolását és optimalizálását, továbbá intelligensebb villamosenergia-elosztást kínál a köz-üzemek, az ipar, valamint az infrastrukturális és mobilitáshoz köthető ágazatok számára. További információért látogasson el a https://go.abb/electrification oldalra.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105 000 munkatársa garantálja.

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.