Az új Desigo PXC7 épületautomatizálási szabályozók a nagy épületek egyedi és skálázható automatizálási megoldásait biztosítják.

Siemens okos épületautomatizálásKép: Siemens

Új automatika eszközzel bővítette Desigo portfólióját a Siemens. A PXC7 szabályozókkal az üzemeltetők a nagyobb épületek fűtő, hűtő és szellőztető (HVAC) rendszereinek működését programozhatják. Az új kontrollerek integrációs képességeinél fogva a rendszertervezők és -építők az eddiginél egyszerűbben hozhatnak létre teljes körű automatizációs megoldásokat. Ezzel a Siemens szakportfoliója minden méretű épülettípus számára elérhetővé válik.

A Desigo PXC7 automatika eszközök egyik alapképessége a felhőkapcsolat, amelyen keresztül a felhasználók távolról is elvégezhetik a karbantartás feladatait, így nemcsak rövidebb idő alatt válaszolhatnak a felmerülő igényekre, hanem az utazással járó időt és költséget is megtakaríthatják, valamint az épületek teljes élettartamát lefedő, további szolgáltatásokat is bevezethetnek. A PXC7 kontrollerek is az új szabványnak számító BACnet Secure Connect kommunikációs protokollt alkalmazzák, amely kulcsfontosságú követelménynek számít a hálózatba kapcsolt épületek biztonságos automatizálásában és kibertámadások elleni védelmében.

Kompakt hardvereszközeivel és intuitív módon használható mérnöki szoftverével a Siemens a tervezéstől az üzemeltetésig nagyobb hatékonysághoz segíti a projektmenedzsereket. A Desigo mérnöki keretrendszere például előre konfigurált könyvtáraival és következetesen összehangolt munkafolyamataival a betanulást és a projektmegvalósítást egyaránt felgyorsítja.