Lehetőség adódik konferenciák lebonyolítására, vagy akár alvásra is a Gen.Travellel, ugyanis egy teljesen automatizált, vezetést nem igénylő autó koncepcióját dolgozta ki a Volkswagen.

Kép: Volkswagen

A Volkswagen koncepcióautója, a Gen.Travel a következő évtizedben érkező önvezető járművek technológiájának demonstrálására jött létre. A gyártó az ezen tesztelt megoldásokat később a valódi, tömeggyártásra szánt járművekbe szeretné integrálni. Külalakra a sofőr nélküli jövő számára készült kisbuszokra hajaz, a belső tere pedig úgy lett kialakítva, hogy az elsődleges funkciója az utasok kényelmének biztosítása, valamint, hogy elegendő tér álljon rendelkezésre különböző tevékenységek elvégzésére.

A jármű ötös szintű önvezetésre alkalmaz, ami Full Driving Automation: teljes automatizálást jelent. Automatizált rendszer látja el teljes mértékben a vezetés feladatát, aminek köszönhetően az utasoknak lehetőségük van mással foglalkozni, például elintézhetnek munkával kapcsolatos dolgokat, vagy akár pihenhetnek, aludhatnak is. Igény szerint módosítható az utastér berendezése, hogy az utasok a kedvük szerint úgy alakíthassák, ahogy épp szükségük van rá. A konferenciákhoz négy ülés, középen elhelyezett asztal és az utazási betegség kialakulásának esélyét csökkentő világítás teheti alkalmassá a járművet, aki pihenésre vágyik pedig átalakíthatja az üléseket ággyá.

Elektromos meghajtás és a berendezésben használt újrahasznosított anyagok teszik környezetbaráttá a járművet. Az utasok szórakoztatását és az utakon való manőverezés optimalizálását a beépített digitális eszközök, például a kiterjesztett valóság rendszer és a mesterséges intelligencia vezérelte automatika oldja meg.

Azoknak a technológiai újításoknak a működését vizsgálja a Volkswagen, amelyek a jövőben a mindennapos közlekedési rendszerek részévé válhatnak, továbbá könnyen elérhető szolgáltatássá alakíthatják a jelenlegi személyközlekedési megoldásokat.