Két duál képalkotóval ellátott, integrált infravörös sugárzóval és mesterséges intelligencia (MI) analitikai funkcionalitással rendelkező IP CCTV kamerával bővítette kínálatát az Axis Communications.

Illusztráció: Pixabay

A 360°-os infravörös megvilágítást biztosító egyidejűleg 2x2 2x5MP-es videoanyag „előállítására” képes AXIS P4705-PLVE és AXIS P4707-PLVE optikái – melyek közül az egyik 2.5x-ös ZOOM funkcióval rendelkezik, jelentős szabadsági fok mellett mozgathatók, pozícionálhatók, egymástól függetlenül.

Az új kamerák még azelőtt képesek intelligens módon feldolgozni a „begyűjtött” adatokat, mielőtt azok továbbításra kerülnének a hálózat felé. Az új eszközök az Axis ARPTEC-8 „motorján” futnak, továbbá mélytanuló jelfeldolgozó egységgel (DLPU) vannak ellátva.

A kamerák képesek felismerni és osztályozni az emberi alakokat és a különböző járműfajtákat az AXIS Object Analytics funkciónak köszönhetően. A 2022 utolsó negyedévében piacra kerülő új eszközök a cég Lightfinder és Forensic WDR technológiáit is megkapják.