A Mobotix hőérzékelő kamera sorozata három fő területen működik: korai tűzérzékelés – legjobb esetben még a lángok felbukkanása előtt; minőségbiztosítás és folyamatoptimalizálás; objektum- és kerületvédelem.

Forrás: Mobotix

Az új Mobotix p71 Thermal Eco kamera kibővíti a Mobotix termikus portfólióját. A Thermal Eco technológia már modulként eddig is elérhető volt az M73 és S74 többlencsés rendszerekhez.

Mostantól megfizethető hőképfigyelést kínál egylencsés kameraként intelligens kamera technológiával és alkalmazás-képességgel. Széles, 105°-os látószögével a Thermal Eco technológia ideálisan illeszkedik a behatolók és betörők elleni objektum- vagy kerületvédelmi alkalmazásokhoz még rossz megvilágítási körülmények között és sötétben is. Egyúttal megfelel a hatályos GDPR előírásoknak is, mivel észleli a behatolókat, de nem teszi lehetővé a konkrét személyazonosítást.

Az új Mobotix Advanced Radiometry App kiterjeszti a termikus radiometria (TR) lehetőségeit. Akár húsz mérési területtel is érzékeli a kritikus hő- vagy tűzforrásokat, amelyek mindegyike egyedileg konfigurálható. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több emissziós értéket (különböző anyagú felületek sugárzása) vagy távolságokat is belefoglaljanak egyetlen kameraképbe.
Ez még pontosabbá és rugalmasabbá teszi az alkalmazást.