A FlipX Standard beltéri érzékelők EMEA-országokban történő szeptemberi bevezetését követően az OPTEX bejelentette új, 3. fokozatú FlipX Advanced sorozatának bevezetését.

Kép: Optex

A termékek piroelektromos érzékelővel rendelkeznek a megnövelt teljesítmény érdekében, amelyet úgy terveztek, hogy „alkalmazkodjon” az emberi alakhoz. Az érzékelő egy olyan speciális lencsét tartalmaz, amely elfordítható és úgy van kialakítva, hogy széles és keskeny sávú érzékelést is biztosítson egyetlen eszközben.

Az objektív 180°-os elforgatásával az érzékelő használható szűk vagy hosszú területek védelmére, például folyosók vagy raktárfolyosók esetében „legfeljebb 24 m-ig”, vagy széles, nyitott területek, például előcsarnok vagy nagy értékű kiskereskedelmi üzletben 15 m szélességben 85°-ban.

A magasabb szintű biztonság érdekében az Advanced modellek IR-Antimasking funkcióval rendelkeznek, amely mind a PIR, mind a mikrohullámú érzékelők védelmét szolgálja, és riasztást generál, kitettség esetén. Ezenkívül további algoritmusokkal is fel van szerelve a stabil észlelés biztosítása és a téves riasztások csökkentése érdekében. A kettős vezetőképes árnyékolás célja, hogy elkerülje a fény-, hőmérséklet- vagy rádiófrekvenciás interferencia (RFI) változása által okozott zavaró riasztásokat.

A „szupermagas PIR-érzékenységű” mód képesség beállítása azt teszi lehetővé hogy az érzékelők stabil és megbízható érzékelést tartsanak fenn még akkor is, ha az ember és a környezet közötti hőmérsékletkülönbség nagyon kicsi, ez különösen fontos lehet a fokozott biztonságú, magas kockázatú helyek esetében.

Az eszközök karcsúbb és kompaktabb kialakításúak, rugalmas szerelési magassági lehetőségekkel (2-3 m között). A bevezetést követően az OPTEX további modellek kiadását tervezi a FlipX sorozatból 2023 elején.