Megszűnt a robbanásveszély az erdélyi Marosvásárhelyen, ahol vasárnap kora délután kigyulladt egy több tonna műtrágya tárolására is használt raktárépület - közölte a Maros megyei vészhelyzeti felügyelőségre hivatkozva az Agerpres román hírügynökség.

Illusztráció: Anna Shvets

A marosvásárhelyi lerakatnál vasárnap helyi idő szerint 13 óra körül csaptak fel a lángok 1500 négyzetméteren, a sűrű füst miatt a környék lakosságát is riasztották a Ro-Alert segélyhívó rendszeren keresztül.

 

A raktárépületben elektronikai felszerelések és gépkocsik mellett műtrágyát is tároltak, mely a hőségben könnyen felrobbanhatott volna. A Maros megyei vészhelyzeti felügyelsőég késő délután közölte, hogy megszűnt a robbanásveszély, miután az épületben tárolt rakomány egy részét - többek között 15 tonna műtrágyát - kihordták.

A lángokban álló épülethez a helybéli tűzoltók mellett a környező megyék - Hargita, Szeben, Kolozs és Beszterce-Naszód - tűzoltóit is riasztották, az oltásban 70 szakember vesz részt 18 speciális járművel.

Vasárnap késő délután még zajlott a parázsló gócok felkutatása és oltása. A helyszínen szintén nagy erőkkel jelenlévő mentősök segítségére nem volt szükség, senki sem sérült meg a tűzben.