Az amerikai Grand View Research, Inc. új jelentése szerint a globális biztonsági piac mérete 2030-ra várhatóan eléri a 225,21 milliárd USD-t, ami 2023 és 2030 között 8,0%-os CAGR-rel nő. Az illegális tevékenységek világszerte megfigyelhető térnyerése és a szigorú kormányzati szabályozások, a biztonsági rendszerek elterjedésének növekedéséhez vezettek.

Illusztráció: Pixabay

Az új felügyelt biztonsági szolgáltatások felhőalapú megközelítést kínálnak a felhasználók közötti kommunikáció biztonságossá tételére bármely vállalati alkalmazáson és eszközön, helytől függetlenül. A fejlett technológiák bevezetésének köszönhetően a fokozódó verseny a piacon a különböző szinteken működő szervezetek automatizálási igényét váltja ki. Ezenkívül az infrastruktúrák világszerte növekvő száma megnövekedett keresletet eredményezett a biztonsági rendszerek, például a beléptetőrendszerek és a valós idejű megfigyelést lehetővé tevő videó megfigyelő rendszerek iránt. 

Bővülő igény a kiváló minőségű videó technológiákra
A különböző helyeken, például repülőtereken, pályaudvarokon és kikötőkben a kamerák fokozott biztonsági célú használata növeli a hatékony megfigyelést lehetővé tevő, kiváló minőségű videokamerák iránti keresletet. Ezeket a rendszereket a katonai és védelmi szektor is nagymértékben használja megfigyelési célokra. Ezenkívül a videorögzítés terén elért egyre növekvő számú fejlesztés arra ösztönzi a szolgáltatókat, hogy minél rövidebb idő alatt, jobb minőségben vezessenek be új frissítéseket. Ez további lehetőséget teremt a piac növekedésére.
 
Amint az várható is volt, a videó megfigyelő rendszerek szegmense 2022-ben az iparág élén állt e rendszerek széles körű alkalmazási körének és hatékonyságának köszönhetően, mint például a működési hatékonyság és a fokozottabb telephelyi biztonság segítése A kutatók szerint a biztonsági rendszerek iránti kereslet az évek során növekszik a növekvő biztonsági aggályok, valamint a valós idejű felügyeleti támogatással rendelkező fejlett rendszerek elfogadásának tudatosulása okán

Észak-Amerika dominál
Az elemzés azt mutatja, hogy 2022-ben Észak-Amerika uralta az iparágat, és az előrejelzési időszakban is meghatározó marad. Állami szinteken is különböző országok kormányai, például az Egyesült Államok és Kanada, kezdeményezték a biztonsági rendszerek bevezetését, és nagy hangsúlyt fektetnek a határokon átnyúló biztonságra is.

Ami a végfelhasználást illeti, 2022-ben a katonai és védelmi szegmens vezette az ipart. A megnövekedett terrorveszély és a határokon átnyúló behatolások arra késztették a különböző nemzetek katonai és védelmi ágazatait, hogy a legjobb biztonsági rendszereket alkalmazzák.

A kutatásban különösen megemlített kulcsszereplők közé tartozik az Assa Abloy, az Apex Fabrication & Design, az Apex Perimeter Protection, az Anixter, a Perimeter Protection Germany, a Johnson Controls, a Honeywell, a Zabag Security Engineering, a Teledyne Flir és az Axis Communications.

Érdekes, hogy a felmérés itt nem jelzi a kínai gyártók helyzetét, hozzátéve, hogy ismerjük pl. USA-ban a tavaly december végén hatályba lépett export tilalmi szabályozást A szerk.