Még három évre terjesztette ki együttműködését a Nokia és a Knydryl, miután több mint 100 ügyfelet szereztek közösen. Céljuk, hogy 5G-s vezeték nélküli magánhálózatokkal automatizálják a gyárakat.

Illusztráció: Pixabay

Leginkább a gyártási ágazatban népszerű ez a trend, azonban csak néhány cég képes teljesíteni az igényeket. Az idő előrehaladtával várhatóan folyamatosan bővülni fog a piac, évente akár dollármilliárdokkal. 2030-ra 41,02 milliárd dolláros üzlet lehet, pedig 2021-ben még csak 1,38 milliárd dolláros szektor volt az 5G-s magánhálózatok piaca a Grand View Research szerint.

Az eddigi ügyfeleik mind visszatérnek, hogy a többi gyáraikat is ilyen hálózattal lássák el – számolt be róla a Nokia és a Kyndryl. Ennek a hálózatnak több előnye is van, javíthat a munka biztonságán, lehetővé teszi a videós és hangalapú, távoli együttműködést, a személyzet követését, a járműadatok figyelését.

Jelenleg 24 országban, több mint 100 ügyfelet szolgál ki a Nokia és a Kyndryl párosa. Az IBM-ből való kiválás után a Kyndryl számos felhős megállapodást is aláírt. Automatizált ipari drónokkal is segítik a területek felügyeletét, videómegfigyelés mellett kémiai anyagok azonosítását is megoldják így. Állítólag erre is nagy a kereslet.