Földi 5G hálózat és a műholdas eszközök között létesítettek zökkenőmentes kommunikációt, hogy egy esetleges természeti katasztrófa okozta infrastruktúra meghibásodás esetén a felhasználók közötti kapcsolat műholdakon keresztül továbbra is fennakadás nélkül működjön - jelentette be Claudia Nemat, a Deutsche Telekom technológiáért és innovációért felelős igazgatósági tagja a barcelonai Mobil világkongresszuson (Mobile World Congress - MWC).

Illusztráció: Pexels

Kifejtette: a műholdak és az antennák közötti kommunikáció a jövőben is kulcsszerepet fog játszani az IoT technológia szempontjából. Ennek érdekében a Deutsche Telekom világszerte több mint 600 partnerrel és kezdetben két műholdas szolgáltatóval dolgozik együtt. (Az IoT a mobil hálózatba kapcsolt intelligens eszközök közötti megoldások rövidítése.)

Az idei eseményen az innovatív kommunikációs megoldások mellett az energiatakarékos lehetőségekre és ügyfelek számára elérhető egyszerű megoldásokra összpontosít a vállalat. Azt szeretnék megmutatni, hogy a technológia az ügyfelek, az ökoszisztéma és társadalom számára is valós segítség az előrelépésben, valamint a kihívások kezelésében - mondta Claudia Nemat.

Amellett, hogy a Deutsche Telekom 2025-re klímasemlegessé kívánja tenni működését, a csoport célkitűzése 2040-re a klímasemlegesség megvalósítása a teljes értékláncban. Az MWC-n a vállalat olyan megoldásokat is bemutatott, amelyek környezetbarát módon szolgálják a fenntarthatóságot. A szolgáltató tervei szerint a technológiáit és berendezéseit 2030-ra teljesen újrahasznosíthatóvá teszi - ismertette. Ez minden termékcsaládra, illetve a beszállítókkal szemben támasztott követelményekre is vonatkozik.

A Deutsche Telekom német és európai piacra szánt új termékeit már 2022 közepe óta fenntartható módon csomagolja, a környezetbarát csomagolás a hálózati berendezések, például az antennák vagy a routerek esetében is kötelező. A biológiailag nem lebomló, műanyag csomagolást a vállalat teljesen elhagyta - húzta alá.

Európa legnagyobb távközlési vállalata, a Deutsche Telekom AG adózott eredménye 1,01 milliárd euróra bővült a tavalyi negyedik negyedévben az egy évvel korábbi 471 millió euróról. A Magyar Telekom anyavállalatának tavalyi bevétele 6,1 százalékkal, 114,413 milliárd euróra nőtt.

A távközlési szakma legrangosabb nemzetközi seregszemléje, a barcelonai Mobil világkongresszus hétfőn nyílt meg, és március 2-ig tart. Az eseményen több mint kétezer kiállító vesz részt 190 országból, több mint ezer előadót, és 80 ezer látogatót várnak.