Tűz ütött ki egy hulladékfeldolgozó telepen Gyál külterületén, amely több ezer négyzetméteres területre terjedt át - közölte a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedd délután. Az oltást munkagépek is segítették.

Lángokban áll egy hulladékfeldolgozó telep Gyálon 2023. március 28-án. Papírbálák gyulladtak ki, és az így keletkezett tűz átterjedt egy csarnok jellegű tárolóépületre, illetve egy betonsílóra, melyben feldolgozásra váró műanyagdarálékot tartottak. Több ezer négyzetméteres terület állt lángokban. MTI/Koszticsák Szilárd

Csámpai Attila elmondta, hogy papírbálák gyulladtak ki, és az így keletkezett tűz átterjedt egy csarnok jellegű tárolóépületre, illetve egy betonsílóra, melyben feldolgozásra váró műanyag darálékot tartanak.

A Pest vármegyei katasztrófavédelem tűzoltói vízágyút is bevetettek az oltáshoz. A munkát az erős szél nehezítette - tette hozzá a szóvivő.

Kedd késő délután a katasztrófavédelem azt közölte, hogy a tűz további terjedését sikerült megakadályozni, az oltást munkagépek is segítették.