A Teledyne FLIR Si124-LD Plus akusztikus kamera a sűrített levegő szivárgásainak kimutatására szolgál, valamint továbbfejlesztett érzékenységgel, automatikus szűréssel és automatikus távolságméréssel rendelkezik. Ez a fejlett ipari akusztikus kamera megnövelt teljesítményének és hatékonyságának, valamint az egyetlen kézzel való könnyű használhatóságának köszönhetően lehetővé teszi a problémás helyek biztonságos távolságról való meghatározását.

Ez az új modell továbbfejlesztett felhasználói felületet és szoftveres funkciókat kínál a professzionális ellenőröknek, melyek minden korábbinál jobban elősegítik a sűrített levegő apró szivárgásainak még gyorsabb és pontosabb meghatározását, és ezáltal az ipari környezetek biztonságosabbá és termelékenyebbé válását.

Az Si124-LD Plus megőrizte az ergonomikus egykezes működtetést, és mindeközben megnövelt hatékonyságot és számos továbbfejlesztett funkciót is kínál. Ilyenek többek közt a következők:

AutoFilter: automatikusan meghatározza, hogy melyik szűrő a legalkalmasabb az egyébként észrevehetetlen apró szivárgások felderítésére, a nem oda tartozó háttérzaj eltüntetésével pedig felgyorsítja az ellenőrzést.

AutoDistance: automatikusan leméri a szivárgástól való távolságot, hogy valós időben megbízható becslést adjon a szivárgás mértékéről akár a forrástól öt méternyi (16 láb) távolságban is.

Folyamatos automatikus korrekció: a szivárgásészlelési teljesítmény folyamatos javítása annak érdekében, hogy akár 0,016–0,004 l/perc (0,016 l/perc = 0,00057 cfm, 0,004 l/perc = 0,00014 cfm) mértékű szivárgást is felismerjen.

„Az Si124-LD Plus akusztikus kamera jelentős lépés az ipari sűrített levegő szivárgásainak vizsgálatában” - fejtette ki Rob Milner, a Teledyne FLIR globális üzletfejlesztési igazgatója.
„Az Si124 sorozatú akusztikus kamerák igazoltan tizedére csökkentették az ellenőrzési időket, a „Plus” verzióval érkező olyan új funkciók, mint az AutoDistance és az AutoFilter révén pedig az ellenőrök még hatékonyabban dolgozhatnak, és minden eddiginél kisebb szivárgások észlelésére is képessé válhatnak. Az ilyen, egyébként észrevétlenül és így javítatlanul maradt apró szivárgások nem csupán veszélyt jelentenek az épületre és az ipari környezetre nézve, hanem akár költséges javításokhoz és az energetikai költségek szükségtelen megemelkedéséhez vezethetnek.”

Az akusztikus kamera továbbfejlesztett felhasználói felülettel (UI) rendelkezik, és teljes körűen integrálódik a nagytudású FLIR Thermal Studio szoftverrel, mellyel ellenőrzés utáni elemzések végezhetők és jelentések készíthetők. Fontos, hogy az Si124-LD Plus a szivárgás mértékét mind a kamerán, mind a szoftverben számszerűsíti, és ezzel megkönnyíti az ellenőrzést végző személy számára a javítások priorizálását és a költségek indoklását.

Integráció a FLIR Thermal Studio szoftverrel
A FLIR Thermal Studio lehetővé teszi a felhasználóknak az akusztikus képek importálását a kameráról az asztali számítógépen futó szoftverbe, ahol az akusztikus képek egyszerűen szerkeszthetők és elemezhetők a más Teledyne FLIR vizsgálóeszközökből származó multispektrális képekkel együtt. Ezek segítségével a felhasználók fejlett jelentéseket hozhatnak létre az átfogó megelőző karbantartás keretében vagy állapotfelügyeleti program részeként a látható fényű, valamint a hő- és hangspektrumban. A felhasználók jelentéseket hozhatnak létre előbeállítások használatával vagy teljesen testre szabható sablonok segítségével, így többek közt multispektrális képelemzéseket helyezhetnek el ugyanazon jelentésben vagy akár ugyanazon a lapon a szoftverben a húzással való elhelyezés funkciójának segítségével.

Az Si124-LD Plus két újratölthető elemmel, elemtöltővel és nyakpánttal együtt érkezik, valamint jár hozzá egy kemény tokozással ellátott USB-pendrive is az adatoknak a munkavégzés helyszínére történő biztonságos és egyszerű szállításához, illetve az onnan való elhozáshoz.