A Yokogawa Electric Corporation bejelentette, hogy leányvállalata, a Yokogawa Solution Service Corporation befejezte a távoli működtetési és monitorozási rendszer tervezését, beszerzését és üzembe helyezését az OpreX Collaborative Information Server alapján az Ishikari-öböl új kikötőjében található tengeri szélerőműpark szélerőművei és part menti létesítményei számára. A cég továbbá szerződést kötött a karbantartási szolgáltatások nyújtására ebben a szélerőműparkban, amelyet a JERA Co., Inc. és a Green Power Investment Corporation üzemeltet, és a Green Power Ishikari GK, egy különleges célú vállalat birtokol.

é

Az Ishikari-öböl új kikötőjében található tengeri szélerőműpark Japán első szélerőműparkja, amely nagyméretű, 8 000 kW-os szélerőműveket használ, a kereskedelmi üzem működésének megkezdésekor, 2024. január 1-jén, Japán legnagyobb kereskedelmi szélerőműparkja lett. A Yokogawa által szállított távoli működtetési és monitorozási rendszer magában foglal egy videórendszert, amely az összes tengeri és part menti szélerőmű-generáló létesítményt monitorozza ebben a szélerőműparkban. A cég folyamatosan biztosítja majd ezeknek a rendszereknek a karbantartási szolgáltatását is.

Ennek a távoli működtetési és monitorozási rendszernek az alapját a Yokogawa Collaborative Information Server képezi, olyan megoldás, amely központi adatkezelést kínál az offshore szélerőművek, a transzformátor alállomás nagyméretű akkumulátorainak és a szélerőműveken és akkumulátorokon telepített kamerák, valamint a szélerőművek karbantartási udvarának adataiból. Ez a videómonitorozó rendszer az amnimo Inc., a Yokogawa leányvállalata által biztosított Edge Gateway AG 10 (benti használatra) megoldást használja.

A szél megújuló energiahordozó, és a termelt elektromos energia mennyisége változik az időjárási körülményektől függően. A transzmissziós rendszer üzemeltetője által szolgáltatott villamosenergia-igény figyelembevételével ez a távoli működtetési és monitorozási rendszer biztosítja azokat az adatokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy szabályozzuk az általános energiatárolás mennyiségét a tároló akkumulátorrendszerben.

Ezen a projektben szállított rendszerek mellett a Yokogawa Solution Service további megrendeléseket is kapott a Green Power Investment Corporationtól olyan rendszerekre, amelyek valós időben gyűjtik össze az információkat Japán különböző szélerőműparkjaiból, és ezt összekapcsolják felhőalapú elemzőeszközökkel. És a Green Power Investment-tel együtt a Yokogawa Solution Service megkezdte a proof-of-concept teszteket, amelyek során az OpreX Field Instruments terméksorozatban szereplő DTSX3000 optikai rost hőmérsékletérzékelőt használják a tenger alatti kábelek károsodásának jeleinek észlelésére az Ishikari-öböl új kikötőjében található tengeri szélerőműparkban.

A Yokogawa szilárdan azon van, hogy kifejlessze a rendszerek rendszerének (SoS) koncepcióját, amelyben a rendszerek egységes egészként működnek, miközben operatív és menedzsmentfüggetlenséget tartanak fenn, hogy olyan célokat érjenek el, amelyeket önállóan nem lehet elérni. Habár sokféle felszerelés és rendszerkonfiguráció létezik a szélerőműveknél, a Yokogawa rendelkezik azzal az operatív technológiai (OT) tudással, amely szükséges a szenzorok és egyéb eszközök adatainak értelmezéséhez, és ezzel meghatározza, hogy az eszközöknek és rendszereknek, hogyan kell összekapcsolódniuk az egyéni és kollektív szinten történő optimalizálás érdekében. A know-how-t felhasználva az üzemeltetéstől a teljes rendszerkarbantartásig terjedő megoldásokat nyújtva a Yokogawa hozzájárul a dekarbonizált társadalom megvalósításához.

A Yokogawa-ról

A Yokogawa előrehaladott megoldásokat kínál a mérés, az irányítás és az információ területén a villamosenergia-, vegyipari, anyag- és élelmiszeripari széles körű ügyfelek számára. okogawa a termelés, az eszközök és az ellátási lánc optimalizálásával kapcsolatos vásárlói kérdéseket kezeli a digitális technológiák hatékony alkalmazásával, lehetővé téve az autonóm működésre való átállást.

A 1915-ben Tokióban alapított Yokogawa továbbra is egy fenntartható társadalom felé halad 17 000 alkalmazottjával, egy 129 vállalatot és 60 országot felölelő globális hálózatával.