Radiflow, az OT (Operational Technology) kiberbiztonság és kockázatkezelési megoldások és szolgáltatások terén vezető szerepet betöltő vállalat, bejelentette frissített megoldásportfóliójának kiadását. Az új verzió lehetővé teszi az ipari és kritikus infrastruktúra üzemeltetőinek, hogy javítsák biztonsági állapotukat, optimalizálják a kibertárgyakba történő beruházásuk megtérülését, és hatékony kockázatkezelési programot indítsanak el az előttük álló EU NIS2 Irányelv követelményeinek megfelelően. Emellett az új verzió egyszerűsíti és központosítja az egész megoldáscsomag kezelését, több értéket nyújtva az OT üzemeltetőknek.

aIllusztráció: iStock

Az NIS2 későbbi érvénybe lépése alapján előírja, hogy az alapvető szervezetek hatékony kiberbiztonsági megoldásokat telepítsenek, amelyek megvédik a kritikus eszközöket és műveleteket. Emellett az NIS2 hatékony, folyamatos kockázatkezelési programot követel meg, amely magában foglalja a gyakori, pontos kockázatértékeléseket. A frissített Radiflow megoldáscsomag segít a szervezeteknek ezen a követelményeknek megfelelni.

"Integrált portfóliónk mély betekintést nyújt az ipari hálózatokba, lehetővé téve a CISO-knak, hogy észleljék és reagáljanak a kiberfenyegetésekre, miközben proaktívan mérlegelik a kockázatot és optimalizálják a kibertárgyakra történő költéseiket" - mondta Michael Langer, a Radiflow termékmenedzsere.

A Radiflow fenyegetésészlelő platformja, az iSID, több ezer ipari környezetet, beleértve a tengeri járműveket, is véd a kiberfenyegetések ellen. Az iSID új verziója iparágspecifikus hálózati láthatóságot és eszközkezelési képességeket tartalmaz, valamint riasztás-triázs javításokat a sebesség és hatékonyság érdekében.

A CIARA, az adatalapú OT kockázatértékelési és -kezelési megoldás, az iSID által gyűjtött adatokat használja az OT hálózat digitális ikertestvérének létrehozásához, lehetővé téve azon biztonsági szimulációk futtatását, amelyek mérlegelik a vállalkozások és ipari folyamatok kockázatát. A CIARA új verziója ipari biztonsági tervezéshez alkalmas, lehetővé téve a CISO-knak, hogy optimalizálják a kibervédelmi kiadásaikat az egyes helyszíneken és az egész OT eszközállományon belül. A CIARA támadási vektor elemzése kompatibilis a MITRE ATT&CK Tudásbázis 14. verziójával, amely lehetővé teszi a CISO-knak a gyártás koronagyöngyeihez érkező új fenyegetések elemzését. A CIARA sebessége és automatizálása lehetővé teszi az üzemeltetőknek a gyakori, pontos kockázatértékeléseket.

Az iCEN új verziója központosítja a több iSID monitorozását és kezelését, egyesített nézetet biztosítva az OT eszközökről, riasztásokról, kockázati pontszámokról és egyebekről egyetlen ablakban. A CIARA-val történő integráció révén a kockázatértékelések eredményeit az iCEN irányítópulton jeleníti meg. Emellett az iCEN időbeli trendekre vonatkozó információkat nyújt, és pontosan prioritizálja a riasztásokat a hatékony feldolgozás és vizsgálat érdekében.

"Az új verzióval a Radiflow szorosan integrálta teljes portfólióját" - jelentette ki Ilan Barda, a cég vezérigazgatója. "A vásárlók egyetlen központosított konzolból kezelhetik megoldásaink teljes palettáját, javítva ezzel a biztonsági állapotot és a kockázatkezelést az NIS2 követelményeinek figyelembevételével, miközben egyszerűsítik a kibercselekményeket és optimalizálják költségeiket."

Radiflowról

A Radiflow vezető, globális OT biztonsági megoldásokat és szolgáltatásokat nyújt kritikus infrastruktúrák és ipari automatizálás terén. Széles és mély ipari kiber tapasztalattal a vállalat lehetővé teszi az üzemeltetőknek, hogy folyamatosan védelmezzék műveleteiket, miközben kezelik a kockázatot, optimalizálják biztonsági költségvetésüket, és betartják a szabályozásokat és az ipar legjobb gyakorlatait.

A Radiflow OT biztonsági megoldásait és szolgáltatásait világszerte több mint 8000 helyszínen telepítették, európai, ázsiai és észak-amerikai irodák és partnerek támogatásával.

A Radiflow a Sabanci Group része, egy nemzetközi konglomerátum, amely pénzügyi szolgáltatásokkal, energiaiparral, cementgyártással, kiskereskedelemmel és más kritikus infrastruktúrával és iparágakkal foglalkozik.