A Nemzetközi Automatizálási Társaság (ISA) – az automatizálás vezető szakmai társasága – 2024. június 18-19-én ad otthont második éves OT kiberbiztonsági csúcstalálkozójának Londonban.

aIllusztráció: iStock

A csúcstalálkozó százakat vonz majd az üzemeltetési technológiák (OT) kiberbiztonság szakértőiből, beleértve az üzemeltetőket, szolgáltató cégeket, szabályozókat, felszerelés szolgáltatókat és még sok mást. Ez a két napos esemény két párhuzamos nyomon zajlik majd, két fő témakör köré szervezve: az intelligencia fejlődése és az IoT kiberbiztonság, továbbá kiegészítő panelbeszélgetésekkel a szabványokról és az összhangvizsgálatról.

A keynote előadások között szerepelnek:

  • "A Biztonság a Tervezés része - Egy Kommunikációs Probléma?" - Sarah Fluchs, az admeritia vezető technológiai igazgatója
  • "A Fenntarthatóság és a Kiberbiztonság Találkozása" - Simon Hodgkinson, korábban a BP CISO-ja

Az esemény keynote előadói mellett több mint 30 beszélő is részt vesz majd, többek között az Amerikai Egyesült Államok Belbiztonsági Ügynökségének (CISA) Kiberbiztonsági és Infrastruktúra Biztonsági Ügynöksége (CISA), a Rolls-Royce, a Siemens, a Royal Caribbean, a Schneider Electric, a Cybeats, az exida, a Cyber ICS, az Exiger, a Debian, a Surrey Institute for People-Centered AI, és a National Automation képviselői.

Az ISA számos olyan technikai szabványt állít fel, amelyeket az ipari automatizálásban használnak, ideértve az ISA/IEC 62443-at, a világ egyetlen konszenzuson alapuló automatizálási és vezérlőrendszer-kiberbiztonsági szabványát. Ezeknek a szabványoknak a kidolgozása és fenntartása mellett az ISA képzést és akkreditációt kínál a kiberbiztonság terén; tanúsítja a termékeket, folyamatokat és rendszereket az ISASecure tanúsítvánnyal; és felhívja a figyelmet az OT kiberbiztonság fontosságára a tagsági konzorciumán, az ISA Globális Kiberbiztonsági Szövetségen (ISAGCA) keresztül.

"Az ISA közösség a világ vezető hangjait tömöríti az ipari kiberbiztonság terén, és büszkék vagyunk rá, hogy létrehoztuk az ISA/IEC 62443-at, amely a legrobosztusabb és legbiztonságosabb üzemeltetési technológiák mögött álló szabvány" - mondta Claire Fallon, az ISA végrehajtó igazgatója. "Az ISA OT Kiberbiztonsági Csúcstalálkozó megkülönböztetően különbözik más kiberbiztonsági eseményektől, mint az a hely, ahol a résztvevők gyakorlati tudást szerezhetnek a szabványról és annak implementációjának legjobb gyakorlatairól."

A 2023-as OT Kiberbiztonsági Csúcstalálkozó a legjobb EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) eseményre kapott rangos Eventeer Díjat, és a Legjobb Újító Esemény kategóriában második helyezett lett. A 2023-as résztvevők öt csillagos értékelést adtak az esemény tartalmára, és sok pozitív visszajelzést kaptak tapasztalataikról.

A 2024-es OT Kiberbiztonsági Csúcstalálkozó mellett számos további workshopot, különleges eseményeket és iparágvezető képzési lehetőséget kínál a résztvevőknek:

  • Képzés: Az ISA/IEC 62443 szabványok alkalmazása az irányítási rendszerek biztonságának biztosítására (IC32)
  • Képzés: Az új és meglévő IACS rendszerek kiberbiztonságának értékelése (IC33)
  • Incidens irányítási rendszerek az ipari irányítási rendszerekhez (ICS4ICS) workshop
  • Önkéntes műhely az ISA tagjainak
  • Kiber escape room: Képzelje el, hogy az Nemzetközi Űrállomáson van, oxigénrendszere meg lett hackelve, és 15 perc áll rendelkezésére, hogy megfejtsen egy kódot, mielőtt elfogy az oxigén. Dolgozzon egy virtuális, valósághű OT környezetben, oldjon meg rejtvényeket és szerezze meg a válaszokat, hogy elérje célját, mielőtt lejár az idő.

A 2024-es OT Kiberbiztonsági Csúcstalálkozóra való regisztráció most már nyitva áll, és a részvétel díja 500 GBP-tól kezdődik. Az esemény támogatói közé tartoznak az Armis, a Cyolo és a Dragos.