A Wibu-Systems büszkén jelenti be, hogy innovatív AxProtector Compile Time Protection (CTP) megoldása elnyerte a 2024-es Német Innovációs Díjat. Ezt a rangos elismerést a Német Formatervezési Tanács - amelyet a Német Parlament hozott létre, és amelyet a német ipar vezető tagjai támogatnak - ítéli oda, és olyan kivételes teljesítményeket emel ki, amelyek jelentősen növelik az üzleti versenyképességet a dizájn, a márkázás és az innováció révén. Az AxProtector CTP a 'Business to Business Kiválóság' kategóriában kapta a díjat, különösen az 'IT / Funkcionális Szoftver' alkategóriában. Ez a díj kiemeli a vállalat elkötelezettségét a technológiai fejlődés iránt, amely nem csak megfelel, hanem előre is látja a modern vállalkozások biztonsági igényeit.

a

A kibertámadások növekedésével és a digitális jogkezelés folyamatosan változó kihívásaival jelzett korszakban a Wibu-Systems ismét magasra tette a mércét legújabb innovációjával, az AxProtector Compile Time Protection (CTP) megoldással. Az 2024-es Német Innovációs Díjjal elismert megoldás a szoftvervédelem átalakításában betöltött kulcsfontosságú szerepéért kapott elismerést. Az 1953 óta a kiváló formatervezés és innováció integrációját támogató Német Formatervezési Tanács az AxProtector CTP-t előremutató megközelítése és az ipari szabványokra gyakorolt jelentős hatása miatt ismerte el.

„A célzott innováció elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresek és fittek maradjunk a jövőre nézve. Az innovációk elengedhetetlenek korunk kihívásainak kezeléséhez és az ipar fenntartható átalakulásának előmozdításához. A 2024-es Német Innovációs Díjakkal láthatóvá tesszük ezeket a nagyszerű innovációkat. Nagy örömmel tölt el az idei díjnyertes projektek sokszínűsége - jelentős hozzáadott értéket kínálnak az ipar, de a társadalom és a környezet számára is," mondta Lutz Dietzold, a Német Formatervezési Tanács vezérigazgatója a Német Innovációs Díjak nyerteseiről.

Az AxProtector CTP kifejlesztése válaszként született a megnövekedett szoftvervédelem iránti szigorú igényekre, különösen azokban a környezetekben, ahol a hagyományos titkosítás nem megvalósítható. A technológiát azért fejlesztették ki, hogy fejlett szintű védelmet nyújtson a szellemi tulajdon számára, különösen a visszafejtés magas kockázatának kitett szoftverek esetében. Azáltal, hogy a védelmi mechanizmusokat közvetlenül a fordítási folyamatba ágyazzák, az AxProtector CTP biztosítja, hogy a védett szoftver a fejlesztéstől a végrehajtásig megőrizze titkosságát és integritását, gyakorlatilag lehetetlenné téve az illetéktelen hozzáférést és a manipulációt.

A megnövekedett biztonsági igényt tovább hangsúlyozta az olyan operációs rendszerek változásai, mint a macOS, amely szigorúbb kódaláírási irányelveket vezetett be, ezzel megnehezítve a szoftverek futásidejű védelmét. Az AxProtector CTP teljes mértékben kompatibilis ezekkel az új irányelvekkel, olyan megoldást kínálva, amely folyamatos védelmet biztosít anélkül, hogy a védett kódot futás közben dekódolni kellene.

Az AxProtector CTP bevezetése kulcsfontosságú időpontban érkezik, amikor az iparágak megbízhatóbb és robusztusabb módszereket keresnek szoftvertermékeik védelmére. Az olyan funkciók, mint az Advanced Compile Time Obfuscation és az LLVM fordítóval való kompatibilitás révén a különféle programozási nyelvek és platformok támogatása, az AxProtector CTP nemcsak növeli a biztonságot, hanem példátlan rugalmasságot is kínál a szoftverfejlesztésben és -telepítésben.

A 2024-es Német Innovációs Díjjal elnyert elismerés tovább igazolja az AxProtector CTP jelentőségét a kiberbiztonság és a digitális jogkezelés területén. Ahogy az iparágak továbbra is navigálnak a digitalizáció és az Ipar 4.0 kihívásaival, az AxProtector CTP-hez hasonló megoldások elengedhetetlenek ahhoz, hogy az innováció gyors ütemben folytatódhasson, a biztonság veszélyeztetése nélkül. Ez a díj tanúsítja a Wibu-Systems elkötelezettségét a kiválóság és az innováció iránt a vállalatok digitális eszközeinek védelmében világszerte.

„Ahogy ezt az eredményt ünnepeljük, világos, hogy az AxProtector CTP nem csupán egy termék, hanem egy nagy lépés előre a biztonságos szoftverfejlesztésben. Ez a technológia annak az elkötelezettségünknek az eredménye, hogy a fejlesztőket támogassuk, és megvédjük a szoftverek titkosságát és integritását egy egyre összetettebb digitális világban," mondta Axel Engelmann, a Wibu-Systems R&D Software védelmi technológiákért felelős csapatvezetője a díjátadón.