A Bosch Rexroth kisebbségi részesedést szerzett az elektromos energiaátalakító rendszerek fejlesztésére és gyártására specializálódott BRUSA HyPower svájci cégben, a befektetés összegét a felek bizalmasan kezelik.

Bosch Rexroth AG, Horb am Neckar - Fotó: Panoramio

A tájékoztatás szerint mindkét fél fokozott együttműködésre törekszik a mobil munkagépek elektromos hajtásainak fejlesztése és értékesítése során. A hidraulikai berendezések gyártására szakosodott Bosch Rexroth bővíti a mobil munkagépek villamosítására kifejlesztett eLION termékportfólióját a BRUSA HyPower termékeivel.
 
A Bosch Rexroth az eLION termékcsaláddal a haszongépjárművek villamosításához szükséges alkatrészek átfogó portfólióját kínálja. Az eLION termékcsalád 80 motorváltozatot foglal magában. A jövőben a BRUSA HyPower DC/DC átalakítói és beépített töltői kiegészítik ezt a széles választékot - ismertették.
 
Thomas Donato, a Bosch Rexroth AG igazgatóságának mobil hidraulika üzletágért felelős tagja a közleményben kiemelte, a fenntartható, helyi károsanyag-kibocsátás nélkül működő mobil munkagépek irányába mutató trend jó növekedési lehetőséget kínál számukra. 2030-ra a haszongépjárművek mintegy 30 százaléka elektromos lesz, a közös piaci jelenlétükkel további mintegy 1,5 milliárd eurós piaci volument céloznak meg.

Ming Jiang, a BRUSA HyPower igazgatótanácsának elnöke a közleményben hangsúlyozta, együttműködésük révén az ügyfelek igényeit még inkább ki tudják elégíteni, és csökkentik a fejlesztési időt is. Töltőik és DC átalakítóik funkcionalitás és működés szempontjából zökkenőmentesen a Rexroth termékportfóliójába integrálhatók.


 
A BRUSA 1985 óta fejleszt nagy teljesítményű komponenseket elektromos hajtású járművekhez, kizárólag lakossági felhasználásra. A 2021-ben kivált BRUSA HyPower AG elektromos energiaátalakító rendszerekre specializálódott, és jelenleg mintegy 220 munkatársat foglalkoztat.
 
A Bosch Rexroth a hidraulika, a villamos hajtások és vezérlések, a hajtómű-technológia és a lineáris mozgatás- és szereléstechnika, továbbá az IoT-szoftverek és interfészek területein kínál ügyfeleinek megoldásokat. A világ több mint 80 országában, több mint 31 000 munkatársa közreműködésével 2021-ben mintegy 6,2 milliárd euró árbevételt ért el.
 
Magyarországon a Bosch 1991 óta van jelen újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-jével, amely mára jelentős cégcsoport lett. Magyarországon a Bosch-csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként az egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadó. A 2021-es pénzügyi évben 1711 milliárd forint teljes nettó árbevételt ért el. A magyarországi Bosch-csoport több mint 17 000 munkatársat foglalkoztat.